Kubota introduceert 3 nieuwe graafmachines in het 5 ton segment

Persbericht

Kubota introduceert 3 nieuwe graafmachines in het 5 ton gamma, nieuwe machines focussen op meer veiligheid en comfort

Kubota, de wereldleider in construction machinery, kondigt vandaag de lancering aan van drie nieuwe 5-tons machines. De KX060- 5, U56-5 en U50-5, zijn ontwikkeld met de feedback van klanten in gedachte om ervoor te zorgen dat de machines op één lijn liggen met de eisen van de markt. De lancering van de drie machines betekent dat de klanten van Kubota nog steeds de keuze hebben tussen een verminderde staartzwaai of de conventionele graafmachine.

Elke machine is ontworpen met de machinist in gedachte, te beginnen met een grotere cabine, verbeterde isolatie, beter zicht en tal van nieuwe comfortfuncties. Ook de buitenkant van de machines is opnieuw ontworpen om ze een modernere uitstraling te geven. De KX060-5 wordt de grootste Kubota machine onder de 8 ton en biedt een conventionele achterkant die kan worden gebruikt voor andere toepassingen dan de U-serie. Het is ook de machine die het meest geschikt is voor zwaardere aanbouwdelen door de overhang van het conventionele contragewicht.

De U56-5 heeft een krachtige motor en is de grootste binnendraaier in het gamma. De machine heeft een superieure hefcapaciteit en zal een geweldige machine zijn voor eigenaar en machinist.
De U50-5, beschikbaar vanaf juli, is ontworpen als instapmodel en voor de verhuurmarkt. Door de compacte grootte is de machine geschikt voor werken in kleine ruimtes en heeft hij goede toegankelijkheid tot het terrein.

Alle machines hebben de volgende uitrusting:
– Betere toegang tot informatie: Een full-color 7” lcd-scherm met hoge resolutie en jog-dial bediening worden standaard. Dit biedt de gebruiker de nodige informatie over debiet op de hydraulische leidingen, onderhoudsinformatie en gedetailleerde waarschuwingen.


– Verhoogde veiligheid en comfort: Een goed zichtbare, oranje gekleurde veiligheidsgordel en waarschuwingsfuncties zijn opgenomen om de bestuurder aan te moedigen de veiligheidsgordel te dragen, waardoor het risico op ernstige ongevallen voor de gebruikers van de machines wordt verminderd. De nieuwe CAB-structuur reduceert het geluid met 5dB, tot 74dB, waardoor de bestuurder een meer stressvrije werkomgeving heeft. De L-modellen komen standaard met een dubbel instelbare luchtgeveerde stoel om het comfort te maximaliseren en de hoogteverstelling te vergemakkelijken door middel van een luchtcompressor.

– Gebouwd voor de toekomst: Met de toenemende duurzaamheidsmaatregelen die wereldwijd standaard worden ingevoerd, zijn de nieuwe machines uitgerust met een Kubota Original Direct Injection Engine, met CRS en DPF-uitlaatdemper, de motoren voor alle drie de modellen zijn volledig conform de Europese Stage V regelgeving.
– Betere toegang voor onderhoud: De nieuwe en verbeterde DPF vermindert het onderhoud door de onderhoudsintervallen voor zowel het regeneratiefilter als de as-reiniger te verlengen.
Wanneer er echter onderhoud nodig is, zijn alle drie de machines zo ontworpen dat ze gemakkelijker toegankelijk zijn voor degenen die aan de machine werken met wijd openende motorkappen.

Keigo Watanabe, Manager voor Construction in Kubota Europe, zegt: “We zijn er trots op dat we drie nieuwe modellen in ons 5-tons assortiment mogen verwelkomen. De nieuwe serie bouwt voort op het succes van zijn voorgangers als het gaat om de werking en de algehele functionaliteit van de machines. De nieuwe machines bieden de gebruiker echter meer comfort en veiligheid. Het is voor ons, bij Kubota, belangrijk dat we machines leveren die de klus klaren, maar ook prettig en comfortabel in gebruik zijn. De KX060-5, U56-5 en U50-5 zijn dit.”

Schrijf je in voor de Meerman nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
© Meerman Groep 2021