Cost of ownership

Wat is Cost of Ownership:

De ‘total cost of ownership’ is het totaalbedrag aan kosten voor het bezit van een machine of het gebruik van een dienst gedurende de levencyclus of gebruikscyclus. Behalve de prijs om de machine aan te schaffen omvat het alle kosten van het moment van aankoop tot het moment dat er afstand van wordt gedaan. Het berekenen van de ‘total cost of ownership’ kan een manier zijn om vooraf of achteraf de kosten van producten te bepalen en onderling te vergelijken.

Meer dan de inkoopprijs:

Dit is bij uitstek een voorbeeld dat er niet alleen naar de aanschafprijs gekeken moet worden bij aanschaf van een graafmachine, maar naar de situatie waarin de machine gebruikt gaat worden. Want de interessantste leveranciers op het gebied van prijs zijn niet altijd de goedkoopste indien u rekening houdt met alle bijkomende kosten die door de inkoop van de machine worden veroorzaakt op het gebied van onderhoud, service en natuurlijk restwaarde aan het einde van de economische of technische levensduur.

 

Cost of Ownership en Kubota

Kubota machines zijn sterk, degelijk, betrouwbaar en zijn gebruikt ook zeer gewild en hebben bovendien een hoge restwaarde. Hierdoor zijn uw onderhoudskosten en afschrijvingskosten lager dan bij andere merken het geval kan zijn. Dit zorgt er onder andere voor dat Kubota machines een zeer lage ‘cost of ownership’ hebben.

Schrijf je in voor de Meerman nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Meerman Machines 2024