Financieringsmogelijkheden

Financieringsmogelijkheden voor grondverzetmachines

Door onze samenwerking met leasemaatschappijen kunnen wij u financieringsmogelijkheden aanbieden, de meest gebruikte vorm is Financial Lease, deze bieden wij u doorgaans aan samen met onze partner De Lage Landen.

Financial Lease is momenteel de meest voorkomende vorm van lease. Er bestaan verschillende varianten van Financial Lease, waaronder: huurkoop en geldlening met pandrecht.

Bij deze Operational Lease komt de financiering niet op de balans te staan en u bent geen economisch eigenaar van de machine maar gebruikt u deze alleen.

Wat is Financial Lease?

Bij Financial Lease Huurkoop is de klant tijdens de leaseperiode economisch eigenaar van de Kubota. U activeert het bedrijfsmiddel direct op uw balans. Dit kan fiscaal interessant zijn, maar laat u zich daarover altijd eerst door een accountant adviseren.
Na betaling van de laatste leasetermijn, wordt u volledig eigenaar van het bedrijfsmiddel, zowel juridisch als economisch gezien. Tot die tijd is de leasemaatschappij nog juridisch eigenaar.

Een Financial Lease Huurkoop is interessant als u niet de financiële ruimte óf behoefte heeft om in één keer een grote investering te doen, maar uiteindelijk wel de volledige eigendom van het bedrijfsmiddel wilt verkrijgen. U weet precies waar u aan toe bent en u houdt uw reserves over om te ondernemen.

  • Behoud van liquiditeit

  • Vast maandbedrag

  • Behoud van MIA voordeel

Operational lease

Bij deze financieringsvorm worden de maandtermijnen als kosten geboekt en komt de financiering niet op de balans te staan, u bent geen economisch eigenaar van de machine. Na de looptijd kan gekozen worden voor de vooraf vastgelegde koopoptie of anders de geldende marktwaarde.

Het is mogelijk deze vorm te combineren met verzekering en onderhoud, we spreken dan van ‘all-in lease’ waarbij u vooraf inzichtelijk hebt wat de totale kosten zijn voor het gebruik van de machine gedurende de looptijd van de overeenkomst.

Operational Lease is eigenlijk beter te vergelijken met huur. U betaalt voor het gebruik in plaats van het bezit. De leasemaatschappij is en blijft de eigenaar van het bedrijfsmiddel en u betaalt huur aan de leasemaatschappij. Aan het einde van de lease heeft u vaak 3 opties, namelijk: verder huren, de Kubota teruggeven aan de leasemaatschappij of – soms – het bedrijfsmiddel kopen.

Operational lease is vooral interessant als u een machine nodig heeft, maar er geen eigenaar van wilt zijn. De machine staat dan ook niet als activa op uw balans.* En daarnaast, stimuleert u met deze leasevorm de beweging naar een circulaire economie. Een trend die erg in opkomst is en zich richt op een duurzame levenscyclus van bedrijfsmiddelen.
Dus maakt u graag gebruik van de nieuwste apparatuur of machines? Of bent u voorstander van een circulaire economie? Dan past deze leasevorm perfect bij u.

Vaak wordt bij Operational Lease alleen de machine geleast. Dit betekent dat de service, het onderhoud, de verzekering er niet bij inbegrepen zitten.

Een Operational Lease met onderhoud en verzekering noemen we doorgaans een All-in Operational Lease en geeft u een nog duidelijker beeld van de totale kosten van de Kubota gedurende de looptijd.

*Met ingang van 1 januari 2019 dienen beursgenoteerde ondernemingen en tevens verschillende andere soorten ondernemingen de leaseverplichtingen voor bepaalde contracten wel op de balans op te nemen. Raadpleeg uw accountant om na te gaan of deze verplichting ook voor u geldt.

  • All-in mogelijk

  • Geen eigendom

  • Inzicht in kosten

  • Behoud van liquiditeit

Schrijf je in voor de Meerman nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Meerman Machines 2024