Voordelen van financieren

Wat is lease?

Machine lease is een (zakelijke) vorm van financieren. Het is vergelijkbaar met lenen, maar lease heeft meestal betrekking op een bedrijfsmiddel.

Bij lease is financiering tot 100% van de koopwaarde van de Kubota mogelijk. U kiest als ondernemer zelf voor een leaseperiode, oftewel looptijd. Tijdens de looptijd betaalt u lease in termijnen.

In Nederland kennen we veel verschillende leasevormen, maar ze zijn over het algemeen terug te brengen tot twee (hoofd)leasevormen: Financial Lease en Operational Lease.

Voordelen van financiering

Het financieren van een machine heeft verschillende voordelen in eerste plaats natuurlijk dat u het bedrag voor de graafmachine niet in één keer hoeft te betalen, hierdoor blijven er meer liquide middelen beschikbaar. Daarnaast is de BTW terug te vorderen over de investeringswaarde en heeft u aftrek van rente- en afschrijvingskosten en daarnaast bent u economisch eigenaar doordat u de Kubota op de balans neemt.

Financial Lease Huurkoop

  • Het bedrijfsmiddel komt op uw balans.
  • U bent direct de economisch eigenaar.
  • U kunt de investering spreiden over termijnen.
  • Mogelijk fiscaal voordeel.*
  • U kunt mogelijk de BTW mee financieren.

*Vraag dit altijd na bij een accountant

Operational Lease

  • U betaalt alleen voor het gebruik.
  • Altijd up-to-date: u doet geen grote investering vooraf en maakt toch gebruik van de nieuwste bedrijfsmiddelen.
  • Flexibiliteit bij einde looptijd: u heeft over het algemeen 3 opties: verder huren, teruggeven of – soms – kopen.

Leasen: niet “of/of”, maar juist “en/en”!

Ondernemers en bedrijven investeren weer meer in grondverzetmachines dan voorheen, maar soms dienen er keuzes te worden gemaakt. Een bedrijf heeft bijvoorbeeld een nieuwe graafmachine nodig, maar de bedrijfsauto’s zijn ook aan vervanging toe. Het lijkt er dus op dat het bedrijf moet kiezen. Óf een nieuwe Kubota kopen, óf de bedrijfsauto’s vervangen. Allebei is misschien wel mogelijk, maar in dat geval moeten financiële middelen worden aangesproken.

In een economie anno nu, waar snelheid en dynamiek voorop staan, kunnen bedrijven al snel hun voordeel halen uit het aangrijpen van kansen zodra zij zich voordoen. Machine lease kan daarbij een oplossing bieden.

Waarom leasen in plaats van kopen?

Door te leasen beschikt u over de machine zónder meteen de hele investering te doen. Er wordt vervolgens in termijnen betaald. Ofwel met als doel om de eigendom te verkrijgen, dan wel als een vergoeding voor het gebruik. Dit alles is efficiënt en overzichtelijk. Budgetteren wordt gemakkelijker en u maakt gebruik van de nieuwste apparatuur en bedrijfsmiddelen. Daarnaast behoudt u uw financiële middelen voor dat wat echt belangrijk is, namelijk: ondernemen!

Schrijf je in voor de Meerman nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Meerman Machines 2024