Familiebedrijf - Meerman

Familiebedrijf Meerman

Meerman is een echt familiebedrijf! Voor de oorsprong gaan we terug naar 1 september 1956. In dat jaar richtte Adriaan Meerman Technisch handelsbureau A. Meerman N.V. op.

Vanuit de woning van Adriaan Meerman aan de Bankastraat in Vlaardingen met het schuurtje in de tuin als “magazijn”. Eén van de eerste producten was een olielantaarn. Deze werden gebruikt als aanduiding bij wegafzettingen.

In 1958 verhuisden het gezin naar een andere woning en het bedrijf verhuisden dus mee. Een aparte kamer diende als kantoor en Greetje Meerman, de vrouw van, was vandaar uit telefoniste, verkoop binnendienst en boekhouder tegelijk. De zaken gingen goed in de opbouwfase na de oorlog en het bedrijf groeiden verder.

We gingen over naar een nieuw pand, er kwamen meer medewerkers en het productgamma breidde verder uit.

Producten voor de infra; zoals pompen en leidingen voor bronbemaling, materiaal voor bouwbedrijven zoals beton trilnaalden en betonkubels maar ook hete luchtkanonnen om het doorwerken in de winter te bevorderen.

In 1970 groeiden we weer uit ons jasje en besloten nieuw te gaan bouwen aan de Energieweg in Vlaardingen. Daar begonnen we ook met vangrail en aanverwante producten.

Ondertussen kwam de volgende generatie binnen het familiebedrijf ook in beeld. Lourens Meerman de 2e zoon binnen het gezin kwam werken in het bedrijf. Om het later volledig over te nemen van zijn vader.

Het bedrijf veranderde helemaal toen wij in 1979, als eerste in Europa, importeur werden van de Japanse Kubota minigravers. Het eerste bedrijf in Nederland die daar iets in zag. Dit bleek de juiste vooruitziende blik. We kunnen ze niet meer wegdenken!

We verhuisden wederom in 2000 naar de Hoekerstraat om uiteindelijk in november 2016 te verhuizen naar ons huidige pand aan de Koggehaven, nog steeds in Vlaardingen.

Ondertussen is ook de 3e generatie al langer actief in het bedrijf. Zoon Koen en dochter Ilse werken beide binnen het bedrijf en zijn eindverantwoordelijk voor de twee bedrijven binnen de Meerman Groep.

Sinds 29 juli 2019 is Meerman onderdeel van Royal Reesink.

 

Schrijf je in voor de Meerman nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Meerman Groep 2021