Milieu investeringsaftrek

MIA (Milieu Investeringsaftrek) biedt u milieu- en fiscaal voordeel

Om de aanschaf van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen te bevorderen, heeft de overheid onder meer de MIA/VAMIL in het leven geroepen. Afhankelijk van uw investering mag met de MIA tot 27% van 85% van het investeringsbedrag extra in mindering worden gebracht op de fiscale winst.

Diesel aangedreven machines werden tot en met 2018 gestimuleerd op basis van het geluidsniveau, dit is per 01-01-2019 gestopt.

Wat is het belastingvoordeel concreet?

Voor elektrisch aangedreven is dit maximaal 27% MIA volgens de milieulijst 2024 code E3413, dit is inclusief gangbare toebehoren.

De elektrische Q-LECTRA M19e en ook de volledig elektrische Kubota KC70H-4e komt hiervoor in aanmerking.

MIA/VAMIL & Meerman

De MIA/VAMIL regeling is terug te vinden in de milieulijst op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: www.rvo.nl en wijzigt ieder jaar.

Hoe komt u in aanmerking voor de MIA?

Binnen drie maanden nadat u een verplichting bent aangegaan voor het kopen van het bedrijfsmiddel, dient u een melding voor de MIA/VAMIL in te dienen. Het “aangaan van een verplichting” is bijvoorbeeld het tekenen van een koopovereenkomst.

U kunt een melding maken via het E-loket van RVO:
http://www.rvo.nl/digitaal-indienen/eloket

Kies voor aanvragen via E-Herkenning de aanbieder van uw keuze en vraag hier een account aan (hieraan kunnen kosten verbonden zijn). Log vervolgens in op bovengenoemde website en volg de stappen. Bij code milieulijst vult u deze in, staat de Kubota machine niet in de lijst vermeld kies dan ‘overige machine’ en vul het type handmatig in.

Hierna volgt een brief dat de melding wel of niet is geaccepteerd, ook informeert RVO de belastingdienst over de melding en vervolgens kan deze in de aangifte verwerkt worden.

Er kan nog een controle uitgevoerd worden en zal u gevraagd worden o.a. een modelverklaring te overhandigen, deze kan door Meerman Machines voor u worden ingevuld.

De beoogde voordelen kunnen nimmer gegarandeerd worden door de leverancier en zijn afhankelijk van de wet/subsidie gever en onderhevig aan mogelijke veranderingen zonder voorafgaande berichtgeving.

Schrijf je in voor de Meerman nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© Meerman Machines 2024