Milieu investeringsaftrek

MIA (Milieu Investeringsaftrek) biedt u milieu- en fiscaal voordeel

Om de aanschaf van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen te bevorderen, heeft de overheid onder meer de MIA (Milieu Investeringsaftrek) in het leven geroepen. Afhankelijk van uw investering mag met de MIA tot 36% van uw investeringsbedrag in mindering worden gebracht op de fiscale winst.

 

Wat is het belastingvoordeel concreet?

Voor elektrisch/hybride 36% en voor diesel aangedreven 6,75% van de investering, dit is inclusief gangbare toebehoren.

 

MIA & Meerman

Het criterium voor de MIA is het geluid dat de graafmachine produceert voor de omgeving in verhouding tot het motorvermogen. Praktisch alle Kubota grondverzetmachines komen in aanmerking voor de MIA voordelen. Heeft u een vraag over een specifiek model in relatie tot de MIA? Wij adviseren u graag!

Om in aanmerking te komen voor de MIA zijn overige aanpassingen (zoals biologisch afbreekbare olie e.d.) niet nodig. De Kubota is ‘uit de doos’ zo geschikt voor de regeling.

De MIA regeling is terug te vinden in de milieulijst op de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: www.rvo.nl en wijzigt ieder jaar.

 

Hoe komt u in aanmerking voor de MIA?

Binnen drie maanden nadat u een verplichting bent aangegaan voor het kopen van het bedrijfsmiddel, dient u een melding voor de MIA in te dienen. Het “aangaan van een verplichting” is bijvoorbeeld het tekenen van een koopovereenkomst.

U kunt een MIA-melding maken via het E-loket van RVO:
http://www.rvo.nl/digitaal-indienen/eloket

Kies voor aanvragen via E-Herkenning de aanbieder van uw keuze en vraag hier een account aan (hieraan kunnen kosten verbonden zijn). Log vervolgens in op bovengenoemde website en volg de stappen. Bij code milieulijst vult u E3412 in, staat de Kubota machine niet in de lijst vermeld kies dan ‘overige machine’ en vul het type handmatig in.

Hierna volgt een brief dat de melding wel of niet is geaccepteerd, ook informeert RVO de belastingdienst over de melding en vervolgens kan deze in de aangifte verwerkt worden.

Er kan nog een controle uitgevoerd worden en zal u gevraagd worden o.a. een modelverklaring te overhandigen, deze kan door Meerman Machines voor u worden ingevuld.

De MIA voordelen kunnen nimmer gegarandeerd worden door de leverancier en zijn afhankelijk van de wet/subsidie gever en onderhevig aan mogelijke veranderingen zonder voorafgaande berichtgeving.

Schrijf je in voor de Meerman nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meerman Groep